Boros Gerzson Dávid
ütőhangszerek (darbuka, udu, keretes dob, bendir, csörgők)

dsc09046

Boros Gerzson Dávid 9 éves kora óta aktív zenei életet él. Klarinéton, zongorán is tanult, mára viszont legszívesebben ütőhangszeresként lép a színpadra. Kipróbálta magát különböző zenei területen, például fúvószenekarban, pop, rock&roll és funky formációkban. 15 évesen találkozott először világzenével, elsőként a szitár, bansuri és tabla játék nyűgözte le. Alapító tagja volt az arab és indiai zenei világokat ötvöző Neptun Együttesnek. A török népzenével Guessous Majda Mária révén ismerkedett meg. A 2011-ben megalakult Mesi Trio állandó tagja, magyar, török és arab népi dallamokat, ritmusokat hallhat tőlük a közönség.

Marokkói utazása során nagy hatást gyakorolt rá az ottani élő zenei világ. Arab esküvői ünnepségeken előszeretettel dobol az ifjú pár és a násznép örömére.

Inspirálólag hat zenéjére Zakir Hussain tablaművész és David Kuckhermann ütőhangszeres zenei világa. Bemutatkozott már Magyarországon kívül többek között Granadában, Isztambulban, Ankarában, New Yorkban, Los Angelesben, Bostonban és Torontoban is.